Vega konyha

gyumolcstal

Az oldal nem a vegetarianizmusra akar rábeszélni, nem is olyan fórumnak szánom, ahol bárkit  meg szeretnék győzni a húsmentes étkezés előnyeiről, a témáról számtalan helyen lehet olvasni.  Ehelyett szeretném, ha a vega, vegán életmóddal még csak ismerkedők is találnának olyan recepteket, amiket szívesen kipróbálnának.  Ha a receptekben nincs külön megnevezve, akkor a  hozzávalóknál a főzésre használt olaj a kókusz olajat jelenti, saját tapasztalatból mondhatom, hogy tökéletes minden célra. A cukor a nyírfacukrot, a só a himalája kristálysót, a liszt pedig a zabpehelylisztet  (a kókusz olajról, nyírfacukorról, zabpehelylisztről, himalája kristálysóról, azok előnyeiről az interneten szintén alaposan lehet tájékozódni). Az induló recept készlet árulkodik az édességek iránti fokozott érdeklődésemből :) de bővülni fog a kínálat, folyamatosan!

A recepteket „vega pályafutásom” kezdete óta próbálgatom, gyűjtögetem, finomítom. A forrásokat igyekszem mindenhol feltüntetni, a húsmentes étkezés iránt érdeklődőknek azokat is melegen ajánlom!

Jó étvágyat!

Vegán (tej és tojásmentes) hamis túrógombóc
Almás polenta
Kukoricás köleskása
Zabos palacsinta
Nutella (mogyorókrém)
Növényi tejföl
Kókusztej
Kesudió tejszín
Datolyavaj
Vegán  tiramisu
Vegán, tej- és tojásmentes Sacher-torta
Lúdláb torta
Mandulás – vaníliakrémes torta
Kókuszos-gyümölcsös köleskrém
Reform tejbegríz
Bundáskenyér tojás nélkül
Zöldfűszeres vegazsír
Rizstejszín házilag
Kölesmajonéz
Almás zablepény
Diótej
Mákos kölespuding