BACH VIRÁGTERÁPIA

Állítsd a természet erejét az oldaladra!

BACH VIRÁGTERÁPIA

Állítsd a természet erejét az oldaladra!

Dr. Edward Bach (1886-1936) korát megelőző gondolkodású orvos volt. Rövid pályafutása alatt a hagyományos orvoslástól eljutott a természetes gyógymódok kidolgozásáig, az érzelmi és a lelki gyógyításig, mely összhangban van napjaink egészség megőrzési irányzataival.

A virágeszenciák, akárcsak más természetes orvosságok, az egyén, és NEM a BETEGSÉG vagy TÜNETEK kezelésével érik el hatásukat. Közvetlenül az érzelmi állapotot befolyásolják. Így lehetséges, hogy két, azonos gonddal küzdő embert két különböző eszenciával kell kezelni. Az eszenciák hatása nem a negatív hozzáállás elnyomásában, hanem annak pozitívra fordításában nyilvánul meg. Elindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és felszabadítja a testet, hogy képes legyen harcolni a betegség és a stressz ellen.

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert helyreállíthatják a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.

Ha érzelmi állapotunk mélyen gyökerező, napokig vagy hetekig is eltarthat a kedvező hatás érzékelése. Elképzelhető, hogy az Ön környezetében élők hamarabb észreveszik a változásokat. Általános szabály, hogy az eszenciák fokozatosan és gyengéden érik el hatásukat. A változás természetesen lassan halad előre, így könnyen lehet hozzá alkalmazkodni.

A virágeszenciáknak nincs semmilyen kellemetlen mellékhatásuk. Ennek ellenére – más természetes gyógymódokhoz hasonlóan – kiválthatják a korábban elnyomott tünetek megjelenését. Olyan tünetekről van szó, mint a méregtelenítő-tisztítókúra alatti bőrkiütés vagy az elfojtott érzelmek felszínre kerülése. Ezek a gyógyulási folyamat szerves részét alkotják és csak időleges tünetek.

„A betegség valamilyen behatásra adott válaszreakció. Átmeneti sikertelenség, boldogtalanság, mely akkor lép fel, ha másoknak megengedjük, hogy megzavarjanak életcélunk megvalósításában, vagy ha kétkedést, félelmet vagy akár közönyt ébresztenek.”

Bach doktor a 38 eszenciát hét csoportra osztotta, az általa meghatározott alapkonfliktusnak megfelelően, melyek gátolhatják az embert az önmegvalósításban. Ezek a következők:

 • félelem
 • bizonytalanság
 • a jelen iránti csekély érdeklődés
 • magányosság
 • túlérzékenység mások elképzeléseire és befolyásolására
 • lemondás vagy elkeseredés
 • mások jólétével való túlzott törődés

A csoportokon belüli egyes eszenciák az alapkonfliktus különböző megjelenési formáinak kezelésére használhatóak. Így például a „félelem” megjelenhet a rettegés, a meghatározható hétköznapi félelmek, a józan ész elvesztésének félelme, a megmagyarázhatatlan félelmek vagy más emberek féltésének formájában.

Ahogy Bach doktor meghatározta a hét betegséget okozó alapkonfliktust, megnevezte a gyógyulás szakaszait is. Ezek pedig: a békesség, a remény, az öröm, a hit, a bizonyosság, a bölcsesség és a szeretet.

Mivel a Bach virágeszenciák teljesen természetes, szelíd gyógyulást biztosítanak, semmiféle mellékhatástól nem kell tartani szedésük során, így kiemelten ajánlhatóak:

 • kismamáknak (gyermekvárás, szülés, szoptatás idején, vagy az esetleges gyermekágyi depresszió felmerülésekor)
 • gyermekeknek (csecsemőknek is)
 • időskorúaknak
 • sőt, még házi kedvenceinknél (kutyák, macskák) is hatásosak!

A módszer egyszerű: a kliens jelentkezik a Bach virág tanácsadónál a számára megoldásra váró problémával, és egy alapos beszélgetés után a tanácsadó a 38+1 gyógyírből megalkotja a keverék üveget, melynek tartalma 3 hétre elegendő, amennyiben a kliens betartja a szedési útmutatót. A változás hamar be szokott következni – bár, mint már fentebb említettem lehet, hogy kezdetben a kliens környezete hamarabb észleli a változást, mint ő maga -, a szedést addig érdemes folytatni, amíg az adott problémával már úgy érzi, hogy megbirkózott.

Kisebb gyermekeknél természetesen a szülő a közvetítő, az általa megfogalmazott viselkedési problémák, zavarok alapján készül el a gyermek számára a keveréküveg.

A konzultációt online módon (Skype/Messenger/Whatsapp/Viber/Zoom)  is igénybe lehet venni.

A Bach virágterápia díja: 12.000 Ft / 60 perc, mely tartalmazza a virágkeverék díját (egyéb esetekben, a keverék díja 1.500,-/üveg)